joi, 3 martie 2016

Evanghelia fiului risipitor

Evanghelia ce se citeste in Duminica a doua din Perioada Triodului, Duminica Fiului Risipitor, ne arata importanţa pocaintei sincere pentru viaţa crestina in general si mai ales pentru pregatirea noastra duhovniceasca in vederea intalnirii cu Hristos cel Răstignit si Inviat.



Parintele Calistrat de la Manastirea Vladiceni din Iasi ne vorbeste despre Duminica Fiului risipitor intr-o predica tinuta de acesta dupa slujba Sfintei Liturghii:




Citez:

" Chintesenta evangheliei de astazi. Crestinismul fara dragostea pe care Dumnezeu o cere in evanghelie este o credinta infantila .... Pot sa dam noi de pomana tot ce e prin magazine, poti sa imprastiem toti banii bancilor - are Parintele Cleopa o vorba - Poti sa dai paine si munti de aur de pomana, daca nu ai inima buna si nu esti curat si nu ai dragoste si nu esti om nimic nu foloseste - spunea Apostolul Pavel in Imnul dragostei - Daca nu am dragoste nimic nu sunt! - Aici este diferenta dintre Evanghelie si realitate - raul dintre oameni in ziua de astazi, rau la tot pasul - ura dintre semeni ..... "