luni, 18 ianuarie 2016

Despre Sfantul Apostol Andrei

Parintele Calistrat de la Manastirea Vladiceni din iasi ne vorbeste despre Sfantul Apostol Andrei. De asemenea ne vorbeste si despre taina cununiei.

"Uitati-va ce face o persoana in videochat. Cat este umanic si cat este animalic. Cat este civilizat si cat este necivilizat. Cat este respectabil, demn de persoana si cat este de nedemn...". Aici e o mare problema pe la noi, acest curent/job a patruns foarte adanc in randul societatii noastre si cei mai afectati sunt in general cei saraci cu duhul. Dar Dumnezeu nu doarme dupa faptele facute va urma si "rasplata" ... sub diferite forme/poveri.

"25 de ani de libertate democratica de la Revolutie incoace, au creat niste reactii bolnave la ceea ce inseamna surplus si saturatie ..."

Cine a prins vremurile din 1990 pana in prezent si trage o linie, poate observa cu usurinta starea societatii romanesti. Cei mai afectati la ora actuala sunt tinerii prinsi in capcana tehnologiilor moderne sau cei viseaza ca traiul usor se obtine prin abordarea unor cai nu tocmai civilizate.

S-a lucrat intens in ultimii 25 de ani la prostirea neamului romanesc, si locul unde s-a actionat a fost in educatie ..... ne vor generatii de sclavi prosti si obidienti. Vor reusi oare?

In fata icoanelor aflate in casa, omul trebuie sa manifeste un anumit tip de respect .... daca are bun simt in primul rand. Uneori uitam acest lucru.

"De vrei sa mai cunosti credinta adevarata asa cum era ea pe vremuri, du-te in poporul simplu de la tara, ca Dumnezeu este ades in batatura lor ..."



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu