joi, 25 decembrie 2014

Sunt dovezi ca Necuratul (diavolul) lucreaza?

Un parinte de la un schit odata mi-a spus: "Necuratul e duh, acum e aici, acum e acolo ... Te ispiteste cu tot ce poate si cum poate ca sa te abata de la calea cea dreapta. Nici cand te rogi nu te lasa in pace, aici lucreaza el cel mai mult, sa te sustraga, sa faca tot posibilul sa te indeparteze de la rugaciune, chiar si cand te rogi in gand."

Dupa cum stiti din experienta personala, probabil cei mai multi dintre voi, cand incepem sa ne rugam sau sa ne gandim spre a ne ruga, tocmai atunci in acele ceasuri incep sa te napadeasca alte ganduri care sa te sustraga de la rugaciune.

Asta e una din dovezile ca Necuratul exista si umbla printre noi. 

Dar cand esti concentrat intr-o problema ca sa o rezolvi, cand te gandesti sa faci afaceri si mintea iti lucreaza in general la prostii de genul cum sa ii inseli pe altii ca sa aduni tu averi mai multe, atunci el mai "lucreaza"? Nu atunci te sustine si te lasa cufundat in ganduri si idei pana scoti o rezolvare la capat ca sa iti atingi scopurile. Principala arma cu care putem lupta impotriva Necuratului e rugaciunea, chiar si cea in gand spusa. Asta il "arde"... Cand lumea nu se va mai ruga, vor veni si vremurile cand Sfanta Liturghie va fi ridicata la cer. Unii spun ca aceste vremuri sunt apropiate!

Parintele Calistrat ne raspunde la intrebarea: "Exista Diavol?"


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu