duminică, 7 decembrie 2014

Sa ne rugam Maicii Domnului!

De retinut faptul ca nu tb sa ne rugam doar la necazuri, acest lucru trebuie sa il facem si in momentele in care ne merge bine si nu avem griji sau probleme. De asemenea nu trebuie uitat sa aducem multumiri celui de Sus si Maicii Domnului pentru simplu fapt ca ne-am putut trezi spre a mai putea trai o noua zi sau cateva clipe din noua zi. 

Necazurile in general sunt cele care "il pun la pamant" pe om. Vorba aceea: La necazuri spui multe vrute si nevrute. Trebuie sa stim sa fim cumpatati, iar cand apar sentimentele de razbunare sa le inlocuim cu cele de smerenie si iertare. E cel mai mare dar cand stim sa iertam pacatele semenilor nostri. E cel mai mare pacat cand dorim razbunare pentru cei ce ne-au pricinuit raul. Mintea omului in general e complexa si complicata, iar omul nechibzuit si fara minte duhovniceasca pana nu isi duce la capat planul de a face rau nu se lasa, indiferent cat cineva i-ar spune ca ceea ce face nu e bine. 

Vindecarea durerilor sau a clipelor petrecute la necaz e insasi rugaciunea spusa din inima. E lucru mare ca omul incarcat de necazuri sa poata zambi. Multi vor fapte spre a crede, vor doar sa vada prin lumina ochilor lor ca ceva s-a intamplat spre a crede. Sunt foarte putini insa care prin simturile interioare cred sau care reusesc intr-un final sa dezvolte "o comunicare" cu divinitatea - vezi pilda generalului roman care l-a cautat si l-a intalnit pe Iisus prin multime spre a-i cere vindecarea slugii sale.

Asa cum ne rugam unui Dumnezeu care ne vegheaza, care prin puterea lui a facut si cerul si pamantul, asa ne putem ruga si Maicii Domnului, nascatoarea lui Iisus Hristos.

Una dintre rugaciunile catre Maica Domnului la clipe de necaz si nu numai este:
Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuieşte-ne pe noi!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu