sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Un nou inceput ...



M-am hotarat sa imi fac un blog mai special. Nu un blog despre mancare, masini, vecini, politica, ci un blog despre ceea ce pe noi, romanii, in mare parte ne reprezinta (cel putin asa vreau sa cred....). Despre religia noastra veche predata si lasata din neam in neam de la stramosii nostri si pana in prezent (desi in 1932 s-a trecut de pe vechi pe nou, fiind o reorganizare si in acelasi timp o amestecare a neamului dupa cum au vrut altii). Pentru cei mai multi dintre voi a fi un bun crestin sau a avea credinta sunt doar niste cuvinte, iar pentru multi ce intra pe o ureche iese cu siguranta pecealalta in cel mai scurt timp posibil. Iar credinta in ultima vreme a inceput sa fie privita si tratata urat chiar de ai nostri semeni, ce incep sa aibe inclinatii din ce in ce mai puternice spre lucrurile materiale ale vietii.

La intrebarea: "Esti credincios ?" sau "Ai credinta?" cum raspundem? Probabil, cei mai multi dintre noi vor spune: "Da, sunt !", dar mai corect ar fi: "Da, sunt cu numele doar!".

Vlad Tepes avea o vorba: "Oamenii merg la biserica la slujba de frica mai mult nu din dragoste pentru Dumnezeu" ... aceste vorbe grele pentru cei mai multi dintre noi sunt adevarate.

Putinul timp, cat a mai ramas pana la sfarsitul VEACULUI, ne ofera totusi posibilitatea pe ultima sute de metri de a ne putea intoarce la credinta in adevaratul sens al cuvantului si de a da dovada ca putem avea o credinta dreapta. Fiecare dintre voi la un moment dat "se poate trezi" si poate urma o cale buna sau poate ramane ancorat tot in gandurile negre si faptele rele. Viata e plina de alegeri in toate domeniile si pe toate directiile, niciodata nu este prea tarziu pentru a incerca sa te indrepti si sa apuci pe o cale dreapta.

Pe internet de putin timp circula un videoclip despre Romania, mai exact despre Romania de Nord-Est, videoclip cu un continut religios si un mesaj foarte puternic despre aceasta parte a tarii impanzita de traditii si obiceiuri stravechi.

Doamne ajuta !