miercuri, 21 septembrie 2016

Predica Parintele Calistrat la Taina Sf Maslu

Parintele Calistrat ne vorbeste despre religia crestin ortodoxa in raport cu celelalte religii de pe acest Pamant, precum si de rolul nostru ca, crestin ortodocsi fata de ceilalti. Inainte "apostolii stateau ascunsi de frica ideiilor ...".

Trebuie sa invatam sa renuntam la a mai vorbi urat, de a ne purta ca animalele, in orice mediu evoluam, de acasa si pana la viata care o petrecem in strada sau in diferite comunitati de oameni.

"Pentru a putea converti lumea la crestinism Apostolii au aratat lumii cateva elemente:
- verticalitatea credintei - corectitudine de fier;
- demnitatea credintei - iubire si respect total;
- au aratat ce inseamna sa nu respecti credinta - minciuna se pedepseste;
- Dumnezeu este al ordinii si nu al dezordinei ...."

"Cea mai mare lectie de marturisire si intoarcere la credinta o gasim la Apostolul Pavel in Epistola catre Unisifor ...... Pavel catre Filimon: Candva mi-ai spus frate ca toate ale tale sunt ale mele. Considera ca acest om a gresit luand din ale mele nu ale tale si iarta-l si trece-l cu vederea! Religia crestina - ingaduita si iertarea. Daca eu de maine i-am spurcat pe altii (din alte religii), nu inseamna ca de maine nu mai exista alte religii pe glob, cand va vrea Dumnezeu, se poate intampla si in mijlocul altor credinte, sa ii faca sa vada adevarul revelat si sa ii faca pe acestia sa se intoarca la adevarata credinta si sa ii intoarca de acolo de unde s-au rupt ..... cu referire la religia catolica (momentul ruperii acesteia - marea schisma). Ruptura tot Dumnezeu o va face, asa cum Dumnezeu a permis sa se faca aceasta ruptura ..." in continuare face deosebiri fata de ortodocsi crestini vs crestini catolici.

Urmariti ca e interesant ...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu