marți, 8 septembrie 2015

Preotul care hraneste 117 copii ...


In judetul Suceava, Parintele Mihai Negrea de la Manastirea - Sfintii Apostoli Petru si Pavel, reuseste sa hraneasca peste 100 de copii saraci din zona. Continuarea articolului o gasiti aici.

Ce vreau sa subliniez prin acest articol e simplu - gesturi similare trebuie sa facem mai multi, nu neaparat pentru un grup mare, ci chiar cazuri individuale. Si astfel de exemple trebuie sa fie cat mai multe, pentru a incerca si noi la randul nostru sa facem ceva similar. Puterea exemplului este graitoare de la sine si poate misca pe multi. Nu uitati ca sunt copii care in viata lor nu au vazut un tren, un cinema sau alte lucruri ... Multi dintre noi gandesc in felul urmator: "Daca si asa sunt saraci de ce au facut atati copii?" E drept ca nu exista educatie de baza in multe locuri din Romania, si in multe situatii ne inmultim fara cap ... dar mai trist este faptul ca autoritatile nu au luat masuri de atatia ani pentru a construi o infrastructura durabila in astfel de zone/comunitati, si nu numai. 

Ce este mai trist, este si faptul ca pentru diferite programe sociale de educatie, de refacere a infrastructuri unde s-au folosit fonduri europene s-au oferit multi sa le faca, dar daca le iei la puricat, surprizele sunt mari. Cati din banii alocati pentru astfel de programe in zone si la familii defavorizate, au fost folositi in scopul destinat proiectului si cati bani s-au dus pe "apa sambetei" in interese personale? Multe ONG-uri sau Fundatii sunt adevarate paravane pentru insusirea unor astfel de fonduri. Vorba aceea - padure fara uscaciuni nu exista.




Romania, trebuie sa recunoastem este o tara care a ajuns sa aibe o populatie predominant saraca si asta din cauza idolatriei fata de bani si averi a multora. Grija celor care ne conduc pentru popor este practic nula, ei gandindu-se zi de zi cum sa isi intretina cuibul in care traiesc. In rest nu ii mai intereseaza de nimeni si nimic (legile fiind facute pentru cei de sub ei in general), deopotriva nici pe ei si nici pe cei din spatele lor care ii sustine financiar in functii importante!



Mi-am pus intrebarea, portata din presa, de ce am ajuns sa lasam strainii sa vina sa ne cultive pamanturile, de ce ne-am inchiriat pamanturile pentru ca strainii sa faca agricultura la noi? Raspunsul a venit in modul cel mai simplu, dupa incursiuni in diferite locatii. Avem atat pamant nemuncit, care sta si intra in paragina, incat se intelege de la sine faptul ca mai bine il "inchiriem" altora decat sa se strice. Situatia a ajuns in acest stadiu pentru ca asa s-a vrut, iar la aceasta distrugere s-a lucrat de ani buni, la fel cum s-a distrus si toata industria Romaniei, iar cei care au distrus-o si vandut-o ca fier vechi sunt bine mersi in libertate si in functii importante ...

De ce a ajuns poporul roman in aceasta stare e greu de inteles, dar e usor de observat faptul ca interesele unora au dus la fata jalnica a Romaniei de astazi in diverse locatii, care odinioara aratau ca in povesti. Ce ne mai salveaza sunt peisajele, traditiile din unele locuri (care incet, incet se sting) si pe alocuri credinta puternica a unor oameni care pentru comunitati reprezinta adevarate izvoare ale tamaduirii.

Biserica, ca Institutie, ar trebui sa lucreze constant in mentinerea unitatii nationale, iar exemplele de ajutor (sub diferite forme acolo unde este cazul), si cele de smerenie ar trebui sa fie omniprezente. Oamenii care formeaza un popor, o natie, prin ansamblul lor, priviti de sus, sunt ca o turma. Fara un bun pastor, incepem sa ne abatem de la drumul care ar trebui urmat ...

Fiti patrioti, dar totodata si buni la suflet cu cei din jurul vostru ... Inca odata subliniez si faptul ca, la sfarsit de drum, moartea va veni pentru toti, iar cand va veni, nu veti lua cu voi nimic din ce aveti pe Pamant, doar faptele ce v-au petrecut in viata, pentru care vom da raspundere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu