marți, 8 septembrie 2015

Preotul care hraneste 117 copii ...


In judetul Suceava, Parintele Mihai Negrea de la Manastirea - Sfintii Apostoli Petru si Pavel, reuseste sa hraneasca peste 100 de copii saraci din zona. Continuarea articolului o gasiti aici.

Ce vreau sa subliniez prin acest articol e simplu - gesturi similare trebuie sa facem mai multi, nu neaparat pentru un grup mare, ci chiar cazuri individuale. Si astfel de exemple trebuie sa fie cat mai multe, pentru a incerca si noi la randul nostru sa facem ceva similar. Puterea exemplului este graitoare de la sine si poate misca pe multi. Nu uitati ca sunt copii care in viata lor nu au vazut un tren, un cinema sau alte lucruri ... Multi dintre noi gandesc in felul urmator: "Daca si asa sunt saraci de ce au facut atati copii?" E drept ca nu exista educatie de baza in multe locuri din Romania, si in multe situatii ne inmultim fara cap ... dar mai trist este faptul ca autoritatile nu au luat masuri de atatia ani pentru a construi o infrastructura durabila in astfel de zone/comunitati, si nu numai. 

Ce este mai trist, este si faptul ca pentru diferite programe sociale de educatie, de refacere a infrastructuri unde s-au folosit fonduri europene s-au oferit multi sa le faca, dar daca le iei la puricat, surprizele sunt mari. Cati din banii alocati pentru astfel de programe in zone si la familii defavorizate, au fost folositi in scopul destinat proiectului si cati bani s-au dus pe "apa sambetei" in interese personale? Multe ONG-uri sau Fundatii sunt adevarate paravane pentru insusirea unor astfel de fonduri. Vorba aceea - padure fara uscaciuni nu exista.