joi, 22 decembrie 2016

Semnele timpului ... update la final de 2016!

Inchei anul 2016 cu un citat din gandurile Parintelui Arsenie Boca, vorbe ce ne petrec in vremurile prezente, dar la care cei mai multi dintre voi sunteti orbi sau lipsiti de vaz!

"Vine un timp, și e foarte aproape, când toți preoții vor repara bisericile, iar alții vor construi altele noi, dar nelucrând ei la sufletul omului, vor rămâne bisericile goale, cucuvelele vor cânta în ele". - Parintele Arsenie Boca.

Mai stiti despre - Vindecarea orbului! - de am fi vindecati si noi cei care "Vedem" sa putem intr-adevar vedea!


Pentru 2017 daca mai apucam va pot dori doar un singur lucru - deschideti bine ochii .... drumul spre Iad e pavat de asemenea cu intentii "bune".


marți, 20 decembrie 2016

Un doctor pentru trup si suflet

Neurochirurgul ŞTEFAN MINDEA ~ Doctor pentru suflet si trup!. Deci se poate si la noi. Poate intr-o zi exodul de atatea creiere bune se va stopa .... In schimb nu toti care termina medicina (aka UMF-ul) au si vocatie pentru asa ceva, si asta pot sa o spun din experienta personala, pentru ca am vazut si personal medical care nu este bine pregatit si care nu isi da interes sa fie bine pregatit. Sunt multe cazurile la noi cand se pun diagnostice gresite, cand esti obligat (fortat) sa mergi la nu stiu cati doctori pentru analize comparative, cand spitale care poseda aparatura medicala care ar fi trebuie sa fie folosita pentru pacienti zace sub cheie pentru cunostinte, iar omul de rand e indreptat culmea spre cabinetele particulare ale medicilor din spitale, s.a.m.d. La ce bun mai platesti asigurari de sanatate cand pentru toate tb sa platesti intr-un spital de ex .... In statele civilizate un pacient ce este asigurat, beneficiaza de toate analizele intr-un spital, de spatii foarte bine amenajate, de ingrijire adecvata. Spitalele nu se confrunta cu acea criza a dezinfectantilor (vezi cazul Hexi Pharma), a spagilor date la operatii, a nepotismului in structurile de conducere si multe altele ....

Dr. Ştefan Mindea : ,,Sunt clipe in operaţie când simţi cã te ajutã un Sfânt!"

Acum de inteles este si faptul ca itinerariul lui nu a fost unul obisnuit ca al unui om de rand de la noi, dar un lucru ramane de extras din tot acest story - poti ajunge sus, prin munca si determinare, daca pui pasiune in ceea ce faci si daca esti ambitios. Sunt ingredientele care lipsesc din viata multora, la altii trebuiesc trezite, altii poate se nasc cu ele, altii poate au parte de ele in functie de mediul din care provin. Altii le pot invata din mers ... Dumnezeu oranduieste pentru fiecare ce si cat, si vede tot ceea ce facem atat bune cat si rele. Vom plati pentru toate la final de drum!